Sunday, August 25, 2013

JTX 1000 Engine Oil


JTX 1000 Jet Turbo Extreme Engine Oil

Hai-O JTX adalah minyak enjin berprestasi tinggi yang direka khas untuk membersihkan enjin dan memberi perlindungan terhadap pengoksidaan, kehausan, kakisan, mendapan, dan pembentukan lumpur dalam keadaan memandu yang paling teruk. Ia dihasilkan untuk kegunaan semua jenis kenderaan yang memakai petrol dan diesel termasuk kenderaan yang dilengkapi dengan turbocharger dan sistem pembakar suntikan. Formulasinya yang moden memastikan fleksibiliti untuk "mixed fleet operators".
·         Minyak enjin pelbagai gred yang canggih diperkaya dengan pekatan tambahan Jet Turbo-X 5000 EP / AW.
·         Menyediakan perlindungan anti-haus, anti-karat dan anti-kakisan.
·         Memaksimakan selang masa pengaliran minyak dan masa penyelenggaraan.
·         Mengelakkan pembentukan lumpur.
·         Ciri-ciri anti-haus yang lebih baik memanjangkan jangka hayat enjin.
·         Kestabilan haba yang baik.
·         Kebolehan enjin yang optimum untuk prestasi yang lancar dan berkuasa.
·         Dicadangkan untuk 10,000km.
·         Memenuhi atau melebihi spesifikasi prestasi API SL/CI-4, ACEA A3-98, B4-98, E2-96, MB 228.0/1 MB 229.1 MACK EO-1, MTU/DDC TYPE 1, M.A.N.270/271, ALLISON C-4.

Tribology adalah ilmu dan teknik interaksi relatives dalam permukaan yang bergerak.ini merangkumi kajian dan pelaksanaan prinsip-prinsip geseran,pelupasan dan memakai. Kata 'tribology' berasal dari bahasa Greek-τριβ akar dari kata kerja - tribo "Ι menggosok", dan akhiran loji.

TRIBOLOGY memainkan peranan yg penting dalam industry insfratruktur.dalam operasi logam yang bergerak,geseran antara logam akan meningkatkan daya dalam pergerakan logam yg bersentuhan..hal ini akan mengakibatkan kos yg meningkat dalam pengantian alat ganti dan pengunaan minyak petrol.dengan tercipta nya formula tribology satu lapisan pelincir ini tercipta sekaligus dapat mngurangkan pergeseran dan pengunaan daya tekanan dalam pergerakan enjin..dengan formula tribology ini,ia juga dapat membantu melindungi komponen enjin yg bergerak dalam keadaan ekstreme dan dapat mengurangkan kerosakan komponen enjin.

CIRI-CIRI CI-4 Pada JTX 1000
  1. Untuk enjin diesel yang diperkenalkan pada 2002. Untuk enjin empat lejang, berkelajuan tinggi,yang direkabentuk pada 2002 bagi memenuhi standart pembebasan pembakaran tahun 2004. Minyak CI-4 diformulasi untuk mengekalkan ketahanan semasa kitar ekzos (exhaust gas recirculation-EGR) digunakan dan boleh digunakan untuk kenderaan enjin diesel yang mempunyai kadar sulfur sehinggga 0.5% berat. Boleh digunakan di tempat CD, CE, CF-4, CG-4, dan CH-4 oils. Sesetengah minyak CI-4 juga memenuhi spesifikasi untuk rekabentuk minyak CI-4 PLUS.JTX 1000 mempunyai spesifikasi C1-4 yang boleh digunakan oleh kenderaan Deisel, Petrol dan NGV.


Gambarajah di bawah hanya menunjukkan secara kasar kaitan antara gred minyak dan suhu.

Gred 15W adalah sesuiai bagi keadaan cuaca di Malaysia melainkan anda menyimpan kenderaan anda di dalam peti sejuk  yang juga merupakan ciri-ciri yang terdapat pada minyak enjin JTX1000.


KEGUNAAN MINYAK JTX 1000

JTX 1000 memainkan tiga peranan utama:
i. mengawal geseran dan lusuh pada enjin,
ii. melindungi enjin daripada berkarat,
iii. menyejukkan piston, dan

KEHEBATAN JTX 1000

  • Jika minyak hitam kereta kering, fungsi Tribology dapat mengelakkan enjin kereta daripada jem.Untuk percubaan guna minyak enjin JTX 1000 sepenuhnya, hidupkan enjin kenderaan dalam 20 minit, kemudian keluarkan kesemua minyak JTX 1000 yang didalam enjin, kenderaan anda dapat bergerak lebih 50km walaupun tanpa minyak hitam kereta. Hanya untuk mereka yang confident.
  • Menjimatkan penggunaan petrol sehingga 10% - 20%. Bermakna setiap perbelanjan RM100 petrol, anda boleh jimat hampir RM10-RM20  kos petrol. Ujian dilakukan dalam kelajuan yang  konsistan.
  • Tambah power. Sangat membantu kepada kaki drift dengan kaki lumba.  Meningkatkan power enjin sehingga 20% ke 30%. Kesan ketara bila anda tekan minyak kenderaan, enjin tidak sebu,terus pergi dan pergi, cuma berani dengan tidak jer.
  • Jika perjalanan anda terpaksa mengharungi kawasan banjir, anda tak perlu risau jika enjin kenderaan anda masuk air kerana JTX 1000 boleh menyelamatkan enjin daripada jem.  Selamat.. tak perlu overhaul enjin. Minyak hitam biasa jika campur air, enjin boleh jem.KEISTIMEWAAN DAN  UJIAN-UJIAN MINYAK JTX1000


Molekul-molekul Minyak JTX-1000 melekat pada  bahagian engine walaupun berada di dalam air ( magnetic oil) memberi perlinungan pada bahagian enjin                             


DEMO  UJIAN-UJIAN MINYAK JTX1000Kesimpulan Kehebatan JTX 1000

Jimat kos servis (10,000 km)
Jimat petrol (10% to 25% or more)
Tambah kuasa horse power - hp
Minyak denganTribology technology
Bekerja pada tekanan tinggi
Anti Haus
Anti karbon
Anti Sludge
Anti Karat
Anti asid
Rendah Suhu
Multigrade oil sesuai untuk (Petrol/Diesel/NGV/Turbo/Supercharge/N.A)
- Harga murah pada prestasi tinggi


Harga Minyak JTX 1000-4Liter
RM 170 Semenanjung
RM172 Sabah Serawak

www.syukranhelmi.com
email : syukranhelmi@yahoo.com
0173781700


No comments:

Post a Comment